Waar vandaan: SeniorenNet Research Department

Missie SNRD

De missie van het SeniorenNet Research Department is om onderzoek te doen naar de gemiddelde 50-plusser, dit op alle verschillende vlakken. Hierdoor worden er zeer relevante en nauwkeurige gegevens beschikbaar over deze specifieke doelgroep die maarliefst 33% van de bevolking uitmaakt. Hierdoor kan er rekening worden gehouden met deze doelgroep.

De opzet van het SNRD is omdat er geen of onbetrouwbare statistische gegevens waren voor deze specifieke doelgroep. Men ging er van uit dat zij dezelfde zaken kopen, zelfde mening hadden, zelfde gewoonten, enz. als de gemiddelde volwassenen (18 tot 45 jaar). Het SNRD weerlegt deze stelling keer op keer doordat de 50-plusser een andere mening heeft en andere gewoonten.

Het SNRD onderzoekt op een goedkope maar zeer betrouwbare manier via Internet deze doelgroep en kan op deze manier ook de resultaten gratis openbaar vrijgeven, hierdoor kunnen journalisten, onderzoekers, onderzoekcentra en andere mensen of instanties deze gegevens gebruiken.

Het SNRD is niet commercieel en volledig onafhankelijk wat de betrouwbaarheid van de cijfers garandeert.

Het SNRD verzamelt de gegevens door ondervragingen van de personen. Vervolgens verwerkt het SNRD deze gegevens en worden deze kritisch geëvalueerd, geverifieerd en gevalideerd. Vervolgens verspreidt het SNRD deze gegevens gratis via haar kanalen.